Біографія Джека Лондона


Біографія Джека Лондона

Джек Дондон
(1876 – 1916)
  Американський письменник Джек Лондон ( справжнє ім’я Джон Гріффіт Лондон) прожив багате на події життя і проїшов шлях від робітника консервної фабрики до всесвітньо відомого письменника.
 Майбутній письменник народився 12 січня 1876 року в Сан-Франциско. Його  мати, Флора Уеллман, була родом із штату Огайо і походила із добропорядної та забезпеченої родини. У двадцять п’ять років вона зібврала речі й пішла від батьків. Вчинок на той час для незаміжньої дівчини нечуваний й скандальний – стосунки з родиною розірвані назавжди.
   Батьком Джека був Вільям Чейні – ірландець, який займався складанням гороскопів. Він видавав книги, журнали. Флора теж любила астрологію, це їх зблизило, і вони жили майже рік разом. Однак перед народженням дитини Чейні покинув Флору
.
 14 січня 1876 року газета «Кронікл» надрукувала оголошення : « Сан Франциско, 12 січня. У дружини У.Г. Чейні народився син».
 Під ім'ям Джона Чейні хлопчик прожив лише вісім місяців, поки Флора не вийшла заміж за Джона Лондона - сорокап'ятирічного вдівця із двома доньками на руках. Джон Лондон був працьовитою людиною, відповідальною, дуже доброю. 
 Джон Лондон не лише формально усиновив хлопчика, але й намагався замінити йому справжнього батька.  

1 коммент.:

Анонім сказав...

ДУЖЕ ПОТРІБНЕ ДЛЯ УЧНІВ.

Дописати коментар